Prezi offline presenteren alleen mogelijk met Pro Account

Prezi offline presenteren alleen mogelijk met Pro Account

Je Prezi offline presenteren en/of printen is alleen nog maar mogelijk met een Prezi Pro account ($ 159 / jaar). Heb je vóór 12 november 2015 een gratis Prezi account of een Enjoy Prezi account genomen, blijft de optie om Prezi’s te kunnen downloaden en printen wel bestaan.

Deze pagina gaat over Prezi Classic. Als je op zoek bent naar hulp bij Prezi Next, klik dan hier.


Iedereen die vanaf 12 november 2015 een gratis Prezi account of een Enjoy Prezi account aanschaft, kan daarmee dus geen Prezi presentaties meer downloaden en/of printen (handout). Leuker kunnen we het helaas niet maken.

Prezi offline presenteren

Online presenteren met Prezi blijft natuurlijk wel mogelijk voor Prezi gebruikers zonder een Prezi Pro account. Helaas ben je dan afhankelijk van een (goede) internetverbinding.

Jammer

Wij vinden het heel erg jammer dat je Prezi offline presenteren en het printen van je Prezi alleen mogelijk is met een Prezi Pro Account. En dat is een understatement. Helaas kunnen wij hier niets aan doen (behalve bij Prezi aangeven dat we het er niet mee eens zijn; en dat hebben we gedaan:-)).

Wij houden van positiviteit en omdenken, dus we hebben de voordelen van een betaald Prezi Pro account maar even voor je op een rijtje gezet:

Voordelen Prezi Pro Account

Wat je zou kunnen doen is je huidige Prezi account upgraden naar een Prezi Pro account via: https://prezi.com/upgrade/ De voordelen van een Prezi Pro account op een rijtje:

Prezi downloaden

Als je een Prezi Pro account hebt, zijn er twee manieren om een Prezi te downloaden.

Optie 1. Downloaden als “Portable Prezi”

  • Log in en klik 1x op de Prezi die je wilt downloaden. Onder de Prezi verschijnen allemaal knoppen, waaronder “Download”. Klik op de linker optie (“Presenting”).
  • Als je in de Prezi aan het werken bent, kan je rechtsboven klikken op een vierkant icoontje met een pijltje erin (“Share”). Daarbij staat een optie: “Download als portable Prezi”.

Wat kan je doen met een Portable Prezi:

  • presenteren op een Mac of pc zonder internetverbinding
  • je presentatie op een cd of dvd branden
  • je presentatie op een usb stick plaatsen (let op: vanaf 4GB)
  • je presentatie versturen (via bv WeTransfer) zodat mensen er naar kunnen kijken zonder dat ze de presentatie kunnen bewerken

Optie 2. Downloaden als PEZ bestand

Log in en klik 1x op de Prezi die je wilt downloaden. Onder de Prezi verschijnen allemaal knoppen, waaronder “Download”. Klik op de rechter optie (“Editing and Presenting”).

Je hoeft geen PEZ bestand te downloaden om een van je Prezi’s offline te openen. Je kunt namelijk gewoon op “refresh” klikken (rechtsboven) om al je Prezi’s te synchroniseren.

Prezi printen als handout

Je Prezi printen als handout kan dus ook alleen nog maar met het Prezi Pro Account. Als je je Prezi print, wordt het een .pdf bestand. Elke stap (path) in je presentatie wordt een pagina in het .pdf bestand. En de eerste pagina is altijd het totaaloverzicht van je Prezi presentatie.

Klik als je in je Prezi aan het werken bent rechtsboven op de Share Button (vierkant icoontje met pijltje). Klik dan op “Download as PDF”. Klik daarna (even wachten totdat hij klaar is) op “Save PDF”.

Tips bij het printen van je Prezi presentatie

  • Om te voorkomen dat je heel veel pagina’s in je .pdf bestand krijgt, zou je kunnen overwegen om bij de printversie alleen een path te zetten op frames (overzichten). Dat kan heel veel pagina’s schelen..
  • Denken jullie aan het milieu?
  • Een linkje sturen van je Prezi presentatie is vaak beter én is milieuvriendelijk!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *