Geluid in Prezi

Geluid in Prezi

Je kunt in Prezi geluid laten afspelen tijdens het presenteren van je Prezi presentatie. Geluid in Prezi (voice over of muziek) kan tijdens de gehele presentatie, maar je kunt er ook voor kiezen om aan een bepaald “Path” geluid toe te voegen. Op deze manier kan je heel eenvoudig bijvoorbeeld voice-over teksten toevoegen aan je Prezi presentatie.

Deze pagina gaat over Prezi Classic. Als je op zoek bent naar hulp bij Prezi Next, klik dan hier.


Dit is bijzonder handig voor Prezi presentaties die je op je website wilt embedden of automatisch wilt laten afspelen. Omdat er dan (meestal) niet bij de presentatie gesproken wordt, kan geluid een waardevolle aanvulling zijn op je Prezi presentatie.

Geluid in Prezi muziek of voice over

Ga naar “Insert” en kies voor de optie “Add Background Music”. Kies het juiste bestand en klik op “openen”. Het fragment wordt toegevoegd als achtergrond muziek aan je Prezi presentatie. Prezi ondersteunt hiervoor de volgende bestandstypen: MP3, M4A, FLAC, WMA, WAV, OGG, AAC, MP4, 3GP.

Zodra je gaat presenteren, start het geluidsfragment en dat houdt niet op totdat je weer uit de “Present” modus gaat. Geluid in Prezi is een fantastische functie, maar als je “live” presenteert adviseren wij niet om geluid onder je hele presentatie te zetten. Dat leidt alleen maar af van jouw verhaal. En dat is waar het tenslotte om draait.

Geluid of muziek toevoegen aan een Path in Prezi

Je kunt ook een geluidsfragment (bijvoorbeeld voice-over of muziek) toevoegen aan een bepaald “Path” in je presentatie. Klik in de linkerkant van je scherm op het Path waaraan je een geluidsfragment wilt toevoegen. Ga dan naar “Insert” en kies voor de optie “Add Voice-over to Path Step #..”. Kies het juiste bestand en klik op “openen”. Het fragment wordt toegevoegd als achtergrond muziek aan je Prezi presentatie. Prezi ondersteunt hiervoor de volgende bestandstypen: MP3, M4A, FLAC, WMA, WAV, OGG, AAC, MP4, 3GP.

Geluidsfragment of achtergrondmuziek verwijderen

Natuurlijk kan je het geluidsfragment of de achtergrondmuziek ook weer verwijderen. Klik links in je scherm op het bewuste geluidsfragment en klik daarna op het prullenbakje.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *