Prezi en privacy

Prezi en privacy

Er zijn veel Prezi misverstanden. Maar er is ook veel onwetendheid over Prezi. Prezi en privacy is veelbesproken en je kunt je Prezi presentaties afschermen zodat ze niet vindbaar zijn via bijvoorbeeld zoekmachine Google.

Deze pagina gaat over Prezi Classic. Als je op zoek bent naar hulp bij Prezi Next, klik dan hier.


De meeste bedrijven die Prezi ooit gezien hebben, willen zelf Prezi presentaties maken. De meeste bedrijven gaan aan de slag met Prezi zónder kennis van de (on)mogelijkheden van Prezi. En dat is jammer…

Prezi en privacy; Ineens staat je Prezi openbaar

Als je met Prezi aan de slag gaat, kiezen de meesten voor het gratis Prezi account. Wat de meeste mensen niet weten, is dat Prezi dol is op delen. Dit betekent dat dan al je presentaties, bijvoorbeeld via zoekmachine Google, te vinden zijn. Prezi en privacy…

En omdat Prezi als vaste instelling “Public & Reusable” heeft ingesteld, kunnen anderen een kopie van je Prezi met één druk op de knop in hun account plaatsen. Er kan dan met jouw Prezi gepresenteerd worden, maar mensen kunnen de kopie van je Prezi ook bewerken. Jij krijgt daar als originele eigenaar van de Prezi geen melding van.

Van Public & Reusable naar Public

Je kunt met het gratis Prezi account Prezi presentaties niet afschermen. Ze zijn dus altijd via zoekmachines en de zoekfunctie op de Prezi website te vinden. Je kunt ze wel van Reusable afhalen zodat ze in elk geval niet (her)gebruikt kunnen worden.

Dat kan je op drie manieren voor elkaar krijgen:
• Log in op Prezi.com en beweeg je muis over de Prezi. Klik op de knop Share (naast Edit) en maak je keus.
• Log in op Prezi.com en klik 1x op de Prezi. Klik onder de Prezi op de Share knop en maak je keus.
• Als je in je Prezi aan het werken bent, klik dan rechtsboven op Share, Share prezi en maak je keus.

Als je een betaald account hebt (Enjoy of Pro), krijg je meer keuzes dan alleen Public of Public & Reusable. Wil je daar meer over weten, lees dan ons blog: Prezi presentatie delen.

Van Public / Public & Reusable naar Private

Wil je je Prezi presentatie niet op Public of Public & Reusable hebben staan, ben je genoodzaakt een betaald Prezi account te nemen. Je kunt dan kiezen welke Prezi je op Public of op Private zet. Lees meer over de verschillen tussen de diverse accounts in ons artikel Prezi Accounts.

2 antwoorden
 1. Jeetje
  Jeetje zegt:

  Ik heb mijn Prezi-account verwijderd in de hoop dat ze niet meer in Google naar boven komen, maar de presentaties zijn nog steeds zichtbaar terwijl ik niet meer inhet account kan.

  Kan het liggen een bepaalde verwerkingstijd? Hoe kan ik dit oplossen?

  Beantwoorden
  • Linda Lammers
   Linda Lammers zegt:

   Dit heeft op zich niets met Prezi te maken. Het Prezi account heb je verwijderd en daarmee ook de Prezi’s. Maar zoekmachines (zoals Google) indexeren de informatie die op het internet geplaatst wordt. Als je informatie weer van het internet afhaalt, laten de zoekmachines die informatie nog zien. Het zal steeds verder zakken, omdat de informatie steeds minder relevant wordt, en uiteindelijk verdwijnen. Iets op het internet plaatsen is eenvoudig, maar er iets vanaf halen is minder makkelijk…

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *