Prezi presentatie delen

Heb jij een fantastische Prezi presentatie gemaakt en wil je deze delen met anderen? Er is een manier waarop dat eenvoudig kan. Zelfs zónder dat de ontvanger een Prezi account heeft.

Deze pagina gaat over Prezi Classic. Als je op zoek bent naar hulp bij Prezi Next, klik dan hier.

Verspreid je Prezi via sociale media

Wil jij je Prezi presentatie delen met al je Facebook-, Linkedin en Twitter vrienden? Dat kan op 2 manieren:

 • Ga naar “Your Prezis” en klik 1x op de betreffende Prezi. De Prezi komt nu groter in beeld. Beweeg je muis rechtsboven in de Prezi en klik op het gebogen pijltje dat verschijnt (Share icoontje). Je kunt nu je Prezi op Sociale Media delen, per email versturen of de embed-code opvragen.
 • Klik als je in je Prezi aan het werken bent rechtsboven op de Share-button. Klik daarna op “Share on Facebook” om je Prezi op diverse Sociale Media (Twitter, Facebook en LinkedIn) te kunnen delen. Je kunt hier ook een link krijgen die je bv via email kunt gebruiken om je Prezi te delen.

Embed je Prezi presentatie

Je kunt je Prezi embedden (integreren deel van een externe webpagina: Prezi.com op je eigen webpagina) op je website. Hierboven staat al één manier beschreven waarop je de embed code kunt opvragen. Maar er is nog een manier.

Ga naar “Your Prezis” en klik 1x op de Prezi die je wilt embedden. Klik daarna onder je Prezi op “Embed” en plak de code op de plek in je website waar jij je Prezi presentatie wilt hebben. Mocht je hier moeite mee hebben dan kan je webbouwer je daar vast bij helpen.

Heb je via www.prezi.com een Prezi gevonden van een ander die je wilt embedden op je website, staat onder die Prezi ook een “Embed” knop waarmee je de code kunt opvragen.
Je kunt de breedte en hoogte bij het embedden zelf instellen. Je kunt ook bepalen of viewers de Prezi volgens een vast pad (path) moeten bekijken of zelf mogen rondkijken in je Prezi presentatie.

Set privacy level van je Prezi presentatie

Soms is het fijn als anderen je Prezi, via bijvoorbeeld Google of Prezi kunnen vinden, maar soms is dat niet wenselijk. Je kunt met een bepaald account zelf bepalen welke Prezi’s je openbaar (Public) zet en welke op privé (Private/Hidden).

Er zijn drie manieren.
• Ga naar “Your Prezis” en beweeg je muis over de Prezi waarvan je het Privacy Level wilt wijzigen en klik op het gebogen pijltje dat verschijnt.
• Klik 1x op de Prezi waarvan je het privacy level wilt veranderen en klik onder die Prezi op “Share”.
• Als je al in de betreffende Prezi aan het werken bent, kan je direct op “Share”, “Share Prezi” klikken (rechtsboven in je scherm).

Bij het Public Account (gratis account van Prezi) krijg je de keuze om je Prezi op reusable te zetten (is standaard zo ingesteld). Als je de Prezi op reuse laat staan, kunnen anderen jouw Prezi in hun eigen account kopiëren en bewerken. Wil je dat niet, zet dan het vinkje uit. Bij het Public Account staan al je Prezi presentaties openbaar en zijn ze via bv Google en via Prezi.com te vinden. Wil je dat niet kies dan voor een ander Prezi account.

Bij de betaalde Prezi accounts Enjoy en Pro (en Teams) heb je meer opties. Prezi presentatie delen:
Private: alleen jij kan deze Prezi bekijken en bewerken. Je kunt wel mensen toevoegen door onderaan hun email adres in te vullen (“Add people”). Je weet dan precies wie je Prezi kan bekijken of bewerken.
Hidden: alleen jij kan deze Prezi bekijken en bewerken. Je kunt de link die je ziet staan wel doorsturen naar elk gewenst email adres of in een blog of op je website plaatsen. Diegene die op die link klikt, kan de Prezi dan bekijken (niet bewerken). Je kunt ook mensen toevoegen door onderaan hun email adres in te vullen (“Add people”). Je weet dan precies wie je Prezi kan bekijken of bewerken.
Public: je Prezi presentatie staat openbaar en iedereen kan je Prezi vinden en bekijken bijvoorbeeld via Google en Prezi.com.
Reusable: je Prezi staat openbaar en anderen kunnen een kopie van je Prezi maken en de Prezi op die manier in hun eigen Prezi account plaatsen.

Prezi presentatie delen via E-mail

Je Prezi presentatie delen met iemand die ook een Prezi account heeft, kan je dat op de volgende manier doen. Het voordeel hiervan is dat je precies weet wie toegang heeft tot je Prezi. Dit in tegenstelling tot het delen van je link zoals hierboven bij “Social Media” staat omschreven.

Geen milieu onvriendelijke handout, maar een Prezi link versturen, kan eenvoudig door het juiste email adres in te vullen (“Add people”). De ontvanger krijgt dan een email van Prezi met een link waarmee ze de Prezi kunnen bekijken of bewerken. Dit laatste is afhankelijk van hoe jij het aangeeft als je het email adres invoert:

Als je voor viewer kiest, kan de ontvanger de Prezi bekijken. Als je voor editor kiest (werkt alleen als de ontvanger een eigen Prezi account heeft), wordt de Prezi automatisch in het Prezi account van de ontvanger geplaatst en is de Prezi gelinkt. Alle wijzigingen die jij of de ontvanger van editor link doorvoert, zijn zichtbaar in beide accounts. Je kunt zelf bepalen wanneer je de ontvanger(s) van de link geen toestemming meer wilt geven. Je kunt ze dan eenvoudig verwijderen (“Remove from Prezi”).

Je kunt de link die je al in beeld ziet staan (bij Hidden en Public), natuurlijk ook zelf in een email zetten (of als hyperlink plaatsen). Met deze link kan de Prezi bekeken worden en heeft de ontvanger geen Prezi account nodig.
Veel plezier met het delen van je Prezi presentatie! En als je je Prezi met ons wilt (durft te) delen, mag dat natuurlijk ook. We zijn benieuwd…

18 antwoorden
 1. Manon
  Manon zegt:

  Anderen hebben Prezi’s gedeeld met mij. Hoe kan ik deze weer verwijderen? Studenten hebben Prezi’s gedeeld met mij maar deze wil ik nu verwijderen. Hoe?

  Beantwoorden
  • Linda Lammers
   Linda Lammers zegt:

   Hoi Manon,
   Wat leuk dat jouw studenten zó trots op hun Prezi presentaties zijn dat ze die met jou willen delen;-) Als je via “Your Prezi’s” met je muis over de Prezi gaat die het betreft zie je rechts van het Edit-icoontje een icoontje met een vierkantje met een pijlte; het zogenaamde Share-icoontje. Als je daarop klikt, kan je onderin jezelf van de Prezi verwijderen. Veel succes!!

   Beantwoorden
 2. Truus
  Truus zegt:

  Leerlingen hebben mij toegevoegd aan hun prezi, daarvan heb ik een email ontvangen. Als ik nu de prezi`s vanuit mijn mailbox wil openen krijg ik de foutmelding Page not found. Hoe kan ik dit oplossen?

  Beantwoorden
  • Linda Lammers
   Linda Lammers zegt:

   Als je iets op het internet gezet hebt, is het altijd lastig dit er weer vanaf te krijgen. Zoekmachines hebben het geïndexeerd en laten het dus zien. De informatie na verloop van tijd vaak automatisch uit de zoekresultaten verdwijnen. Simpelweg omdat de informatie niet meer bestaat. Komt de informatie nog voor in de zoek resultaten van de zoekmachines, dan kan je een verzoek indienen bij de betreffende zoekmachine om het zoekresultaat (weblink naar de informatie van de bron) te verwijderen. Veel succes!

   Beantwoorden
 3. Marjan
  Marjan zegt:

  Beste lezer,

  Ik heb een account via mijn werk maar wil deze tijdelijk veranderen naar mijn privé email adres omdat ik binnenkort een andere baan krijg. Ik vind het dan jammer als ik mijn gemaakte prezi bestanden kwijt raak. Helaas geeft Prezi aan niet mijn email adres te accepteren, vermoedelijk omdat ik een gratis account heb vanwege schooldoeleinden. Wie kan mij helpen? Ik heb zo n 20 bestanden gemaakt in Prezi die ik graag wil bewaren?

  Beantwoorden
  • Linda Lammers
   Linda Lammers zegt:

   Je kunt via “Account Settings” het email adres van je Prezi account aanpassen. Maar als je een Edu account hebt (speciaal voor docenten en leerlingen) werkt dat alleen als het nieuwe email adres ook van een school is. Je kunt zelf een Prezi account aanmaken op je privé email adres. En daarna via het Prezi account van je werk alle Prezi’s delen met jouw privé Prezi Account. Dat doe je via Share. Succes!

   Beantwoorden
 4. Sus
  Sus zegt:

  Hoe kan ik een prezi delen met iemand die geen prezi account heeft? Zonder het in pdf vorm te sturen, want dan zie je de overgangen niet meer.
  En kan ik de prezi ook afspelen op een laptop zonder internet? Bijv. via een usb stick?

  Beantwoorden
  • Linda Lammers
   Linda Lammers zegt:

   Je kunt ze een link sturen van de betreffende Prezi presentatie. Ze hebben daarvoor zelf geen Prezi account nodig. Met een (betaald) Prezi Pro account kan je Prezi’s downloaden op bv een usb stick. Succes!!

   Beantwoorden
 5. Annemiek
  Annemiek zegt:

  Beste lezer, ik probeer live een prezi presentatie te kijken, helaas lijkt het geluid het niet te doen op zowel mijn telefoon als op mijn laptop. Hoe los ik dit op?

  Beantwoorden
 6. Roxan
  Roxan zegt:

  Ik heb een gratis public prezi account. Nu heb ik daarmee twee presentaties gemaakt toen ik nog bij mijn vorige werkgever zat. Die trekt nu aan de bel ivm de nieuwe privacywetgeving. Hoe zorg ik er voor dat deze presentaties niet meer op Google te vinden zijn?

  Beantwoorden
  • Linda Lammers
   Linda Lammers zegt:

   Tsja, iets plaatsen op het internet is niet moeilijk. Maar hoe krijg je het eraf… Je zou een betaald Prezi account kunnen nemen. Daarmee kan je je Prezi’s op “private” zetten, zodat ze niet meer geïndexeerd worden door zoekmachines zoals Google. Maar ook al zet je ze per direct op Private of verwijder je de Prezi direct uit je account. Dan nog blijft die informatie naar boven komen via zoekmachines. Het zal wel steeds verder weg zakken in de zoekmachines, omdat de informatie steeds minder relevant wordt. En uiteindelijk zal het dan verdwijnen. Maar zoals gezegd: iets op het internet plaatsen is eenvoudiger dan het er vanaf halen.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *