Wat is jouw boodschap, wat wil jij vertellen?

Boodschap is misschien een zwaar woord wanneer je een presentatie gaat geven. Maar met elke presentatie wil je iets bereiken.

De vraag die men vaak vergeet te stellen aan zichzelf is: wat wil ik eigenlijk vertellen? En waarom…

Een voorbeeld

Er was eens een stagiaire, een studente. Zij moest zich voorbereiden op een Engelse test. Tijdens deze test moest ze presenteren (in het Engels uiteraard) over een onderwerp naar keuze. Deze moest uiteraard wel binnen haar vakgebied liggen.

Ze koos Pixar Animation Studios. IJverig ging ze aan het werk. Het resultaat na 1 dag werk; een prachtige Prezi. Kunnen jullie er even naar kijken? Natuurlijk, leuk!

Leg ons maar uit wat we zien. Toen werden we toch met een partij feiten en cijfers om de oren gegooid… Overnames, data’s.. Onze oren tolden er van. Een hoop feiten van 1979 tot 2000 (en we zitten nu in 2015…) en daar stopte het… Ik wilde zeggen verhaal, maar dat was het niet.

De vraag

Dus stelden we dé vraag: wat wilde je eigenlijk vertellen? Wat is je boodschap? “Uhm… ja, gewoon, over Pixar.” Maar wat dan? Feiten? En waarom Pixar?

En toen gingen haar ogen stralen, toen ging ze los… “Omdat dit nu echt een bedrijf is wat werkt op een manier waar ik achter sta, omdat ze een bepaald proces volgen waarin de tijd wordt genomen om een perfect product af te leveren. Er gedegen onderzoek gedaan wordt. Omdat hier geluisterd wordt naar het personeel, ieder zijn eigen taak heeft…

Niet meer te stoppen was ze! Waarom vertel je ons dít dan niet, vroegen we? Stilte…

Lang verhaal kort: lieve stagiaire heeft er nog een avond aan gewerkt en kwam de volgende dag met een dikke voldoende naar kantoor! Haar verhaal klopte. En de feiten ook.

Durf te vragen, zorg dat je boodschap duidelijk is

Durf jezelf ook de vraag te stellen: Wat ga ik vertellen en waarom? Wat wil jij met je verhaal bereiken (wat is je boodschap)? En als je wilt dat wij je daarbij helpen, neem gerust contact met ons op!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *