Koningin Maxima Stiching ALS

Zonder hoop geen leven

Even een ander blog dan dat jullie van ons gewend zijn. Soms maken we een uitzondering, zeker voor een goed doel. En dat is dit!

Amsterdam City Swim

Op 6 september 2015 springt Sharon in het water, in de grachten van Amsterdam welteverstaan. Ze doet mee aan de Amsterdam City Swim. Waarom vertelt ze zelf.

Omdat elke keer als ik iets over de ziekte ALS hoor of zie, ik ontzettend kippenvel krijg. Omdat ik het ontzettend oneerlijk vindt dat er mensen zonder hoop moeten leven. Zonder hoop op genezing, zonder hoop op een lang leven. Een ziekte waar geen ontsnappen aan mogelijk is. Voor niemand. Dat vind ik oneerlijk.

Een tijd geleden hebben we hier bij ShareAll al een steentje bij mogen dragen door een Prezi presentatie te ontwerpen. Maar ik wilde meer doen.

Toen mijn kapster (en vriendin) Karin me vorig jaar vertelde dat ze in de gracht ging springen voor een klant met de ziekte ALS en vroeg of ik met haar mee wilde zwemmen, hoefde ik hier niet over na te te denken. Dat gaan we doen!

Natuurlijk hebben we daar een Prezi voor gemaakt!

Iets doen!

Eindelijk het gevoel dat ik iets kan doen. Want zwemmen en zwaaien dat kunnen we net zo goed als onze Koningin Maxima, die het goede voorbeeld heeft gegeven en in 2012 te water ging.

Natuurlijk zijn we aan het trainen geslagen, elke dinsdag en donderdagochtend om 07:00 uur liggen we in het 50 meter bad van het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. We trainen dan tegelijkertijd met Ranomi Kromowidjojo, al moeten we er eerlijkheidshalve wel bij vertellen dat zij met een ander team in een ander bad traint…

Zwembad Pieter van den Hoogeband

6 september heat 9

Dus op 6 september ga ik te water, in de grachten van Amsterdam. In heat 9, want zo heet dat. En zal ik 2015 meter zwemmen voor de stichting ALS.

Rest nog één ding, geld inzamelen. Jaaa… jullie voelen de vraag al aankomen…

Willen jullie Sharon helpen?

Dat kan, door haar te sponsoren via deze link: http://www.amsterdamcityswim.nl/donatie/sharonvandenbiggelaar/

De stichting ALS dankt jullie!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *