Systeemvereisten gebruik Prezi door ShareAll

Systeemvereisten gebruik Prezi

Regelmatig krijgen we via de Prezi helpdesk vragen over wat er nodig is om Prezi te kunnen gebruiken op een pc/laptop. Omdat systeemvereisten gebruik Prezi belangrijk zijn, heeft ShareAll er onderstaand artikel over geschreven.

Deze pagina gaat over Prezi Classic. Als je op zoek bent naar hulp bij Prezi Next, klik dan hier.


Ons wordt ook regelmatig de vraag gesteld welke browser het beste gebruikt kan worden. Ons antwoord is daarop dat alles beter is dan Internet Explorer, maar dat wij Google Chrome adviseren.

Wat moet ik installeren om Prezi te gebruiken?

Prezi is een online presentatietool, dus hoef je niets te installeren. Via de website van Prezi (www.prezi.com) maak je een gratis Prezi public account aan en je kunt aan de slag. Echter wanneer je het betaalde Prezi Pro Account aanschaft, kun je een desktop versie installeren waarmee je Prezi presentaties naast online ook offline kunt bewerken en opslaan. Lees hier meer over de aanschaf van een Prezi account en de verschillen tussen de diverse Prezi accounts.

Systeemvereisten gebruik Prezi

Het enige dat je nodig hebt om Prezi te kunnen gebruiken, is de laatste Flash versie op je pc/laptop. In negen van de tien gevallen zal Prezi aangeven wanneer de Flash ontbreekt of dat je niet de laatste versie gebruikt. Zo niet, hier kun je Flash gratis installeren.

Prezi is bezig met de overstap van Flash naar Javascript, maar tot die tijd is Flash nog nodig om Prezi te kunnen gebruiken.

Welke browser heeft de voorkeur voor gebruik Prezi

Prezi zegt daarover zelf: “Prezi ondersteunt de browsers Internet Explorer 9+, Mozilla Firefox 3+, Google Chrome en Safari.”

Helaas merken wij dat Prezi en Internet Explorer absoluut geen goede match is. Wij krijgen via onze Prezi helpdesk regelmatig allerlei vragen over vreemde foutmeldingen van Prezi. Deze zijn nagenoeg allemaal opgelost door van Internet Explorer over te stappen naar Google Chrome.

Prezi en Chrome

Prezi en Internet Explorer

Vervelend voor de liefhebbers van Internet Explorer, maar helaas is dit geen goede match! Wij adviseren om in plaats van Internet Explorer Google Chrome te installeren. Je zult zien dat je dan geen problemen meer ondervindt bij het bewerken en presenteren van je Prezi presentaties. Via deze link kan je Google Chrome gratis installeren.

Systeemvereisten gebruik Prezi Pro Account

Mocht je een Prezi Pro Account of het Teams account willen aanschaffen gelden systeemvereisten die op de website van Prezi helder omschreven staan. Scrol naar beneden tot het kopje “Prezi for Windows / Mac“.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *