Prezi van Flash naar Javascript player

Prezi van Flash naar Javascript player

Prezi van Flash naar Javascript player! Dat is goed nieuws!!

Om Prezi presentaties af te spelen wordt voortaan een Javascript player gebruikt in plaats van een Flash player. Datzelfde geldt (natuurlijk) voor Prezi’s die embed zijn.

De voordelen van Prezi Javascript Player

• Prezi presentaties worden sneller, betrouwbaarder en veiliger.
• Prezi werkt voortaan op alle platforms.
• Je bent niet meer afhankelijk van Flash om een Prezi te kunnen bekijken.

Deze pagina gaat over Prezi Classic. Als je op zoek bent naar hulp bij Prezi Next, klik dan hier.


Nieuws! Prezi gaat van Flash naar Javascript player

De nadelen van Prezi Javascript Player

Swf-animaties die je in je Prezi presentaties hebt gebruikt, werken niet meer. De animatie wordt vervangen door een stilstaand beeld (eerste frame van je swf-animatie wordt hiervoor gebruikt). Swf-bestanden die geen animatie bevatten, worden wel ondersteund door de nieuwe Prezi player.
• Het kan zijn dat Prezi’s die je embed hebt op je website niet meer goed worden weergegeven. De oplossing is dan om de Prezi opnieuw te embedden. Lees hier hoe je een Prezi op je website plaatst.

Prezi Javascript / HTML5 Editor komt er aan!

Prezi is ook bezig met een Javascript / HTML5 Editor. Natuurlijk vraagt iedereen zich af waarom het zo lang geduurd heeft dat Prezi de overstap van Flash naar Javascript/HTML5 maakt. Lees hier het hilarische antwoord van Peter Halacsy (“founding father” van Prezi technology).

Lees hieronder verder wat voor invloed de nieuwe Prezi Javascript Player heeft voor jouw Prezi presentaties.

Opdrachtgevers van ShareAll

Natuurlijk hebben wij onze opdrachtgevers, voor wie deze veranderingen gevolgen hebben, (ivm swf-animaties) al persoonlijk op de hoogte gesteld. We heten niet voor niets ShareAll.

Wanneer gaat Prezi van Flash naar Javascript player

Bovenstaande wijzigingen worden vanaf 2 juli 2014 doorgevoerd maar omdat het in fases gaat, zijn ze nog niet bij iedereen doorgevoerd. Dit zal de komende tijd gaan gebeuren.

Als je door Prezi bent overgezet naar de nieuwe Javascript player zie je onder elke Prezi nog wel de mogelijkheid om terug te gaan naar de oude versie van je Prezi “Return to the old version”. Deze optie zal Prezi nog een paar maanden bieden (ivm kleine bugs in de nieuwe player), maar wordt uiteindelijk verwijderd.

Nieuwe_Prezi_player

Welk effect heeft de Javascript player op mijn offline Prezi presentaties

Als je een Prezi presentatie download (lees ons artikel Prezi downloaden) als .zip-bestand werken de Flash animaties nog wel. Met de nadruk op nóg! Dit zal waarschijnlijk snel wijzigen.

Wat kan ik het beste doen n.a.v. bovenstaande wijzigingen

• Gebruik geen Flash animaties meer in je Prezi presentaties. Deze worden (heel binnenkort) niet meer ondersteund.
• Prezi presentaties die je met Flash animaties gemaakt hebt, zal je moeten bekijken. Het stilstaande beeld kan je eventueel aanpassen door een ander .swf bestand (niet geanimeerd).
• Download je Prezi presentaties met .swf-animaties als .zip bestand. Op deze manier behoud je je Prezi met .swf animaties. NB Zodra je in de toekomst online iets in de Prezi wijzigt en opnieuw download, zal je .swf-animatie natuurlijk niet meer werken.
• Controleer of de Prezi presentaties die je embed hebt nog goed werken. Zo niet dan zal je de Prezi(‘s) opnieuw moeten embedden.

Bewegende beelden in Prezi

De enige manier om bewegende beelden in Prezi te krijgen is (vooralsnog; want wij verwachten dat er hard gewerkt wordt aan nieuwe mogelijkheden) een video te maken van je animatie en deze in te laden in je Prezi.

Filmpjes en video’s in Prezi

Samen met bovenstaande wijzigingen is er nog iets veranderd. Video’s in je Prezi worden nu als het ware boven je schildersdoek afgespeeld. Items die je bovenop een video hebt geplaatst, worden niet meer getoond.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *