Prezi of powerpoint

Prezi of powerpoint?

Een vraag die ons vaak gesteld wordt, is: “Waarom zou ik moeten kiezen voor Prezi in plaats van Powerpoint”? Prezi of powerpoint; dat is de vraag. Wij kiezen voor Prezi om de volgende redenen:

  • Prikkelen. We vinden het fijn als het publiek nieuwsgierig is naar wat er komen gaat. Dat ze er zin in hebben; al bij het eerste aanblik van de presentatie. Dus geen onderuitzakkende mensen bij het bekijken van sheet 1/68 die helemaal vol staat met bullet points.
  • Dynamisch. De aandacht van het publiek vasthouden is een must. De beweging die Prezi laat zien, zorgt ervoor dat het publiek geboeid blijft. Ze willen graag weten wat er nog komt en hoe dat in beeld wordt gebracht.
  • Begrip. Het is fijn als het publiek snel begrijpt waar een presentatie over gaat. Door de kracht van Prezi te gebruiken, namelijk het presenteren vanuit één totaaloverzicht, is het heel eenvoudig voor het publiek om verbanden te leggen tussen hoofdonderwerp en sub-onderwerpen.
  • Eenvoud. Op een makkelijke manier een aantrekkelijke, overzichtelijke, dynamische presentatie maken én presenteren.
  • Fun. Ook heel belangrijk! Het is leuk om een Prezi te maken én leuk om met Prezi te presenteren.

Begrijp ons niet verkeerd

Wij zijn niet tégen Powerpoint of ieder ander lineair presentatietool. Het gaat tenslotte om het verhaal dat verteld wordt en niet om het presentatietool. Wel zijn wij er van overtuigd dat je met Prezi op een eenvoudige manier presentaties maakt die prikkelen, dynamisch zijn, beter onthouden worden én leuk zijn om naar te kijken.

Prezi of powerpoint

Kies waar jij je als presentator prettig bij voelt. Maar vergeet vooral niet dat je publiek ernaar moet kijken!

Weet jij nog een goede reden?

Er zijn vast veel meer redenen te bedenken waarom jij voor Prezi kiest, maar dit zijn voor ons de meest belangrijke. Wat is jouw reden om voor Prezi te kiezen boven een ander presentatietool? We zijn heel benieuwd!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *