Presentatie als spiekbriefje

Presentatie als spiekbriefje

Appeltje eitje, een presentatie flans je toch zo in elkaar?! Een top-presentator doet hier niet moeilijk over, zonder presentatietool, notities of beamerscherm zal een top-presentator een weergaloze presentatie geven. Maar laten we eerlijk zijn; hier zijn er maar weinig van.

De meesten onder ons vinden het geven van presentaties niet de eenvoudigste klus van de wereld. En wat betekent dit; dat we zoveel mogelijk ondersteuning willen gebruiken. Dus gaan we achter de pc zitten en maken we een presentatie ter ondersteuning. Hierin staat alles omschreven zodat we niets kunnen vergeten. Waarschijnlijk staat alles ook nog in de volgorde waarin het in ons opkwam.

Zo. Nu voelen we ons zeker.

Vergeten we dan niet iets?

Je publiek bijvoorbeeld? De mensen waar je de presentatie voor gaat houden. Degene die je wil gaan overtuigen, beïnvloeden, iets wil leren. Zij zijn de belangrijkste factor in jouw verhaal. Zorg dat je presentatie geen spiekbriefje wordt! Je presentatie als spiekbriefje is geen goed idee!

Hier een spiekbriefje ter voorbereiding

  • Zorg er voor dat je je verhaal kent. Vertel het zo eenvoudig mogelijk en liefst in verhalende vorm. Dit onthoud je zelf beter en maakt het heel boeiend om naar te luisteren.
  • Denk te allen tijde aan je publiek. Wat willen zij zien op het scherm terwijl jij je verhaalt vertelt. Prikkel ze, daag ze uit, betrek hen bij je verhaal.
  • Onthoud dat een mens niet gemaakt is om twee dingen tegelijk te kunnen. Wij kunnen niet lezen en luisteren tegelijkertijd. Jouw gesproken verhaal verbinden aan afbeeldingen kunnen we wel; we zijn meesters in het maken van associaties.
  • En ontspan, de enige die weet dat je iets vergeten bent, ben je zelf. Maak er een feestje van!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *