Philips Prezi presentatie Talent Acquisition

Philips zet Prezi in voor Talent Acquisition

Philips werkt, zoals de meeste bedrijven, veelal met presentatietool powerpoint. De afdeling “Talent acquisition” presenteert veel aan studenten en zij zochten een nieuw presentatietool dat meer aansluit bij de doelgroep. En misschien wel nog belangrijker, een presentatietool die aansluit bij de verwachtingen van studenten die naar een presentatie van Philips kijken en luisteren.

Op zoek naar een alternatief

Op zoek naar een presentatietool dat aan alle verachtingen kon voldoen, kwamen ze al vrij snel uit bij Prezi. Daarna zijn ze op zoek gegaan naar een betrouwbare partij die dit proces voor ze kon begeleiden en uitvoeren. Men besloot om hiervoor ShareAll in te schakelen.

Philips Museum

Philips Museum

ShareAll heeft het Philips Museum bezocht (een echte aanrader!!) en een rondleiding gekregen door een van de vele enthousiaste vrijwilligers. Er zijn veel foto’s gemaakt die uiteindelijk ook in de Prezi presentatie zijn opgenomen. Aansluitend had ShareAll een afspraak met Mark Grispen (Manager Communications Philips museum). Aangestoken door al het enthousiasme over de ontwikkeling van wereldconcern Philips begon ShareAll aan deze opdracht.

Philips zet Prezi in in samenwerking met ShareAll

ShareAll heeft na het bezoek aan het Philips Museum een brainstormsessie gehouden met diverse betrokkenen. Hierin hebben ze gesproken over de look en feel van de presentatie, maar vooral over de inhoud. Wat wilden ze wel en niet in de presentatie opnemen.

Vanuit deze brainstormsessie is een concept bedacht en visueel uitgewerkt. Als basis is uitgegaan van een 3D afbeelding passend bij de Philips uitstraling. Voor de inhoud heeft ShareAll gekozen voor een visuele vorm van beweging waarin het verleden van Philips werd verwerkt. Deze leidt naar de wereld die, in deze presentatie, draait om de potentiële werknemer van Philips. In de wereldbol zitten diverse onderwerpen waarin Philips verteld wat zij belangrijk vinden en wat zij te bieden hebben aan hun nieuwe collega’s.

De concept Prezi presentatie werd door Philips met veel enthousiasme ontvangen en na goedkeuring heeft ShareAll de presentatie verder ingevuld.

Uiteindelijk is de Prezi presentatie door ShareAll definitief afgeleverd (doorlooptijd 4 weken). Na de eerste presentatie door Nienke Kremers, Marketing Communications Specialist Talent Acquisition Benelux, kreeg zij deze reacties:
“Complimenten voor jullie presentatie en de geweldig mooie en goede Prezi.”
“Een geweldig mooie en innovatieve, plus frisse presentatie.”
“Super mooi met goede inhoud.”

Zie hier het screenshot van de Prezi presentatie die ShareAll voor Philips mocht maken:

Philips zet Prezi in voor Talent Acquisition

Wat is Prezi

Prezi is een dynamisch online presentatietool gebaseerd op mindmappen. Zie het als een oneindig groot schildersdoek waar je je hele presentatie op plaatst (filmpjes, afbeeldingen, tekst etc.). Door te zoomen naar de diverse items in je presentatie kan je details laten zien en door uit te zoomen geef je overzicht. Op deze manier wordt de inhoud van je presentatie beter onthouden én is je boodschap in een oogopslag duidelijk.
Prezi is hét alternatief voor powerpoint.

ShareAll

ShareAll gelooft in het delen van kennis en wil zo veel mogelijk ideeën omzetten naar onderscheidende Prezi presentaties. Dat doen zij door zich te verdiepen in hun opdrachtgevers, te luisteren en heel nieuwsgierig te zijn. ShareAll heeft zich gespecialiseerd in Prezi en verzorgt naast Prezi presentaties ook Prezi (in-company) trainingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *