De inhoud van mijn presentatie is gedateerd

Is jouw presentatie up-to-date of gedateerd? Hoe zorg jij ervoor dat je de verwachtingen van je prospects en leads waar maakt? En nog belangrijker hoe zorg je ervoor dat je met jouw presentatie je concurrenten wegvaagt.

Soms is het up-to-date maken van je presentatie eenvoudig door bijvoorbeeld jouw nieuwste product of dienst in je presentatie te vermelden. Maar in sommige gevallen kan het beter zijn dat je helemaal opnieuw begint. Alles beter dan presenteren met een presentatie die gedateerd is…

Veel te veel willen vertellen

Begint je presentatie met een uitgebreid verhaal over de geschiedenis van je bedrijf en staat je logo op elke sheet? Misschien staan ook alle details van al je producten/diensten in je presentatie.

Dan ben je niet zo goed bezig… Grote kans dat jouw presentatie gedateerd is.

Het publiek (ga het maar eens bij jezelf na) wil graag een interactieve, niet lineaire presentatie waardoor ze bij de presentatie betrokken zijn. Ze willen, stap voor stap, meegenomen worden en geleid worden naar de voordelen die ze krijgen als ze met jou gaan samenwerken.

Uiterlijk van je presentatie

Heb jij een presentatie met veel teksten en bulletpoints, maar gebruik je ook hier en daar clip art en toffe afbeeldingen. En om het af te maken laat je een en ander invliegen en outfaden. Kortom: je hebt een hele dynamische presentatie gemaakt, vind je zelf.

De vraag is dan of je wel zo goed bezig bent…

Je publiek zit niet te wachten op een drukke, rommelige presentatie. En jij trouwens ook niet. Het leidt namelijk alleen maar af van waar het om gaat bij jouw presentatie. Het gaat er bij jou presentatie om dat jouw prospect/lead zich betrokken voelt en naar jouw verhaal wil luisteren.

Lees ook: mijn presentatie is niet mooi.

Gedateerd presentatie

Je presentatie van gedateerd naar up-to-date

Bekijk opnieuw je verhaal. Wat is het doel van jouw verhaal en bereik je met je huidige verhaal dit doel? Indien nodig herschrijf je je verhaal.

Klopt de look and feel van jouw presentatie met wat jouw bedrijf wilt uitstralen?

Vind je het moeilijk om dit te beoordelen? Dan doen wij dit voor je. Je kunt een presentatie-scan laten maken door ShareAll. Je krijgt na de scan telefonisch advies en schriftelijk een verslag zodat je het nog eens na kunt lezen.

Zullen wij jouw presentatie kloppend maken?

Je kunt met ons advies zelf aan de slag. Mocht je na ons advies liever hebben dat wij de presentatie voor je in orde maken dan kan dit natuurlijk ook. Zorg er in elk geval voor dat jouw presentatie niet gedateerd is…

Neem gerust contact met ons op of bekijk de voorbeelden van presentaties die wij voor onze opdrachtgevers mochten maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *