Mijn presentatie is niet flexibel genoeg

Iedere presentatie die je geeft, is anders. Is jouw presentatie flexibel genoeg om daarop in te spelen? Je bent bij het geven van een presentatie afhankelijk van een externe factor: je publiek.

Misschien geef jij een presentatie aan 1 persoon of juist aan veel personen tegelijk. Je kunt er donder op zeggen dat jouw publiek je vragen gaat stellen. En daar mag je blij mee zijn. Het geeft aan dat er naar je geluisterd is. En dat ze meer willen weten over jouw bedrijf, dienst of product.

Maar het betekent ook dat jouw publiek behoefte heeft aan een flexibele presentatie. Je moet dan dus kunnen afwijken van de vaste volgorde van je verhaal.

Afwijken van de volgorde van je presentatie is lastig

Met een lineaire presentatie is dat nogal omslachtig. Je klikt je suf om op de juiste sheet te belanden. En zie daarna nog maar eens terug te komen op de plek waar je eigenlijk was.

Nu kan je natuurlijk vooraf afspreken dat je vragen pas ná de presentatie beantwoordt, maar hoe goed is het als je kunt anticiperen op de vragen en reacties van je publiek, je houdt zo veel meer contact met je publiek.

Er is steeds meer vraag naar interactieve presentaties waarbij het publiek een steeds grotere rol krijgt.

anticiperen op vragen van je publiek

Hoe goed is het als je kunt anticiperen op de vragen en reacties van je publiek, je houdt zo veel meer contact met je publiek.

Presentatietool Prezi maakt je flexibel

Heb jij al ooit gehoord van presentatietool Prezi?

Wanneer je op zoek bent naar een alternatief voor PowerPoint dan kom je al snel terecht bij Prezi. Je maakt bij Prezi geen gebruik van slides, maar van een oneindig groot canvas waarop je kunt inzoomen. Je kunt eenvoudig de relatie laten zien tussen het grote geheel en de details van jouw verhaal.

& je kunt flexibel door je presentatie bewegen. Je kunt met Prezi een vaste volgorde aanbrengen in je presentatie. Maar je kunt daar met één druk op de knop van afwijken. Op ieder gewenst moment van je presentatie. Klinkt dit als muziek in je oren?

Meer weten over Prezi

Als je meer wilt weten over Prezi, ga dan eens naar Wat is Prezi. Je kunt natuurlijk ook naar de website van Prezi zelf gaan en direct aan de slag gaan!

Prezi is niet moeilijk. Het is zelfs véél eenvoudiger dan bijvoorbeeld PowerPoint. Áls je weet hoe het werkt.

PreziAll werkt sinds 2010 met Prezi en maakt onderscheidende Prezi presentaties die onthouden én begrepen worden! Voorbeelden

Zelf aan de slag met Prezi

Wij leren je dat graag (Prezi trainingen), maar je kunt ook onze gratis Nederlandse Prezi handleiding downloaden zodat je zelf aan de slag kunt met Prezi.

Flexibel met PowerPoint

Maar wist je dat je ook met PowerPoint een flexibele presentatie kunt maken waarbij je in kan zoomen en zelf kan navigeren. Het is, zoals bij de meeste programma’s, gewoon een kwestie van weten hoe het werkt. Je kan zelfs een knoppensysteem maken waarmee je zelf kiest wanneer je welk onderwerp behandeld. Een beetje zoals een website.

Wil jij zo’n toffe presentatie laten maken? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *