Een presentatie om je verhaal te delen

Een presentatie om je verhaal te delen

Bij ShareAll houden we van verhalen, maar daarin staan we niet alleen. Eigenlijk houdt iedereen van verhalen, al zolang als de mens op aarde is! Door elkaar verhalen te vertellen hebben we steeds kennis overgedragen en zo doen we dat nu nog steeds.

Alleen de beste verhalen blijven ons bij

We komen in ons leven zoveel verhalen tegen dat we ze niet allemaal kunnen onthouden. Alleen de beste en voor ons meest interessante blijven ons bij.

Dat herken je vast wel als je eens naar een symposium of kennisevent bent geweest. Alleen van het verhaal dat echt goed verteld werd, kun je de boodschap nu nog herhalen.

Zet jouw boodschap om in een indrukwekkend verhaal

Heb jij een boodschap voor anderen? Wil je dat deze goed begrepen en onthouden wordt? Verpak jouw boodschap dan in een inspirerend verhaal.

Verdiep je eens in storytelling, om te kijken hoe je met een krachtig verhaal jouw boodschap met je doelgroep deelt. Let wel op: verzin niet zomaar een verhaal, maar haal het verhaal echt uit jezelf of je organisatie. Zorg dat het authentiek is, want dat wordt onthouden!

Vind je het moeilijk om jouw presentatie om te zetten naar een visueel verhaal? ShareAll is de oplossing! Wil jij een presentatie laten maken door ons? Wij helpen je graag.

verhaal

Deel jouw verhaal door het aan anderen te presenteren

Jouw verhaal kun je op allerlei manieren overbrengen. Door een boek te schrijven, een toneelstuk te spelen, je verhaal te tekenen of het op film te zetten. Op allerlei manieren kun je ervoor zorgen, online en offline, dat de ander jouw boodschap ontvangt.

Je kunt je verhaal ook met anderen delen door het zelf aan de ander te presenteren. In een korte pitch bijvoorbeeld, of juist in een actieve workshop waarin je je doelgroep ook aan het werk zet.

Gebruik hulpmiddelen om je verhaal te versterken

Heb jij besloten je verhaal (ook) met een presentatie te vertellen? Denk dan eens na over hoe je dat doet. Want ook een presentaties kun je nog op allerlei manieren vormgeven.

Kies je voor jouw verhaal en publiek voor een PowerPointpresentatie of maak je een Prezi? Zijn er filmpjes die je boodschap versterken, of afbeeldingen die precies passen bij je publiek en wat jij bedoelt?

afbeelding verhaal

Zorg dat de vorm het publiek nooit afleidt van de inhoud

Voor een verhaal dat blijft hangen richt je je dus op de inhoud en op de vorm van je presentatie.

Zorg ook voor een goede balans tussen die twee, want de vorm van je presentatie mag je publiek nooit afleiden van dat waar het echt om gaat: je kernboodschap.

Leuk dus, al die technische snufjes, rollenspellen of break-outsessies. Maar gebruik het wel alleen als het functioneel is!

Deel een goed verhaal en je publiek doet dat ook

Een goed verhaal werkt net als echo: het weerklinkt.

De ontvanger van jouw boodschap is zo enthousiast over je verhaal, dat hij of zij het weer doorvertelt aan iemand anders. Is het verhaal ook voor die persoon waardevol, dan vertelt hij of zij het weer aan een nieuw iemand.

Heerlijk toch, als ook anderen je woorden verspreiden?!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.