Prezi Next vs. Prezi Classic, de verschillen

Prezi heeft in juni 2017 een nieuwe versie gelanceerd: Prezi Next!

Ze hebben geluisterd naar onze tips én die van 85.000.000 andere gebruikers om hun presentatietool te verbeteren. En dat is gelukt!!

Wij hebben gemerkt, tijdens het maken van Prezi Next presentaties en geven van Prezi Next incompany trainingen, dat je met Prezi Next eenvoudiger gave Prezi presentaties maakt én dat het gebruiksgemak enorm is verbeterd.

Je begrijpt dat wij hier heel enthousiast van zijn geworden. Nu jij nog😊

Prezi Classic

De “oude” versie van Prezi blijft gewoon bestaan. Deze versie wordt vanaf nu de Prezi Classic genoemd. Alle presentaties die je in deze versie gemaakt hebt, blijven bestaan. Je kunt ze in de toekomst ook gewoon blijven bewerken.

Werkte je al met Prezi Classic, dan kan je gewoon Prezi Classic’s blijven maken. Heb je een Prezi account genomen vanaf juni 2017, dan kan je alleen nieuwe Prezi Next presentaties maken. Wel kan je Prezi Classics die met je gedeeld worden, bekijken, bewerken en presenteren.

De Prezi Classic versie blijft ondersteund worden door Prezi, maar er zullen geen veranderingen/verbeteringen meer doorgevoerd worden.

 

Prezi Next

Next versus Classic

Prezi Next is de verbeterde versie van Prezi Classic:

 • Design: Alles is zo gemaakt dat je presentaties zich uitstekend lenen voor interactie met je publiek. Het is perfect voor een dynamische en niet-lineaire presentatie die ervoor zorgt dat jouw publiek aandachtig blijft luisteren en jouw verhaal onthoudt.
 • Creëren:
  • Maak gebruik van een van de vele templates, die gemaakt zijn met feedback die Prezi de afgelopen jaren ontving. De templates zijn eenvoudig aan te passen aan jouw huisstijl, waardoor jouw presentatie onderscheidend is van die van je concurrenten.
  • Met behulp van de nieuwe editor, die heel intuïtief werkt, maak je eenvoudig én snel mooie presentaties.
  • Breng eenvoudig structuur aan door met Topics en Subtopics te werken.
  • Pas na het inzoomen op Topics (jouw hoofdonderwerpen), wordt de inhoud van jouw presentatie verrassend “onthuld”. Dat zorgt ervoor dat jouw publiek op het juiste moment de juiste informatie te zien krijgt.
  • De volgorde van je presentaties wordt aan de linkerkant van je scherm veel overzichtelijker in beeld gebracht.
  • Met behulp van animaties maak je eenvoudig een overgang naar andere content. En wat denk je van de nieuwe fade-out optie.
 • Presenteren: Vanaf het betaalde Prezi Plus account, lees meer via Prezi account aanmaken, kan je zogenaamde presenter notes toevoegen aan elk onderdeel van je presentatie. Je krijgt dan een apart scherm speciaal ontworpen om deze notities duidelijk in beeld te brengen voor de presentator. Je kunt daar ook gebruik maken van een timer en zien wat je volgende stap is in je Prezi presentatie.

Prezi Next biedt (nog) meer!

 • Analyseren:
  • Vanaf het betaalde Prezi Premium account, lees meer via Prezi account aanmaken, kan je in real time zien wie jouw presentatie geopend heeft en hoe lang. Door gebruik te maken van Prezi Analytics kan je deze gegevens gebruiken om je presentatie te verbeteren en aan te passen naar de behoefte van je publiek/doelgroep.
 • Extra mogelijkheden:
  • Delen: Als je een Prezi Next presentatie gemaakt hebt, kan je deze delen (lees hier alles over het delen van je Prezi presentatie) door:
   • je Prezi online of offline te presenteren;
   • het offline presentatiebestand aan iemand toe te sturen;
   • een link van je Prezi met iemand te delen via bijvoorbeeld email;
   • Collaborators toe te voegen aan je Prezi presentatie om er samen in te kunnen werken.
  • Prezi viewer, mobiele app: Via je mobieltje of tablet kan je Prezi presentaties bekijken, presenteren en delen met iedereen over de hele wereld. Lees er alles over in Prezi app voor iOS en Android.

Prezi app iOs Android

De voordelen oordelen

De voordelen van Prezi Next ten opzichte van Prezi Classic, maar ook ten opzichte van andere presentatietools, zoals PowerPoint en Keynote:

 • Intuïtief: Prezi Next is heel eenvoudig in gebruik
 • Snel: Je kunt veel sneller een Prezi presentatie maken en aanpassen.
 • Mooi: Je kunt kiezen uit veel prachtige templates, die je eenvoudig kunt aanpassen aan jouw huisstijl.
 • Duidelijk: Hoofd- en subonderwerpen van je presentatie kan je duidelijk weergeven en het verband daartussen goed laten zien.
 • Technisch verbeterd: Eindelijk draait Prezi, i.p.v. op Flash, op HTML5 waardoor je presentaties soepeler afspelen.

De nadelen

Maar eerlijk is eerlijk… Er zijn ook nadelen aan Prezi Next:

 • Álles is nieuw… Het kost tijd om deze nieuwe tool te leren. Gelukkig ken je ons en wij praten je in één uurtje graag bij: Leer Prezi online in één uur
 • Er is geen Nederlandstalige gratis Prezi Next handleiding. Geintje! Die hebben we natuurlijk voor je gemaakt: Gratis Prezi Next handleiding downloaden
 • Je kunt je bestaande Prezi presentaties niet 1 op 1 omzetten naar een Prezi Next. Lees hieronder hoe wij je daarbij kunnen helpen:

Classic omzetten naar Next

Helaas kan je een bestaande Prezi Classic niet 1 op 1 omzetten naar een Prezi Next presentatie.

Je zult in Prezi Next gewoon opnieuw moeten beginnen. We begrijpen dat je daar tegenop ziet. Maar de voordelen, die hierboven uitgebreid zijn benoemd, maken het toch echt de moeite waard!

Als je wilt, helpen wij je graag bij het omzetten van jouw Prezi Classic naar Prezi Next:

 • Wij bekijken je huidige Prezi Classic presentatie
 • Geven feedback op inhoud en uiterlijk
 • Bespreken samen met jou wat je qua inhoud en uiterlijk eventueel anders zou willen
 • Wij zetten jouw Classic Prezi om naar een Prezi Next presentatie

Dit zorgt ervoor dat jouw presentatie beter wordt, omdat wij er met een objectieve blik naar kijken én de verbeteringen voor je doorvoeren.

Natuurlijk ben je benieuwd naar de kosten hiervan. Wij zetten Prezi Classic presentaties om naar Prezi Next presentaties vanaf € 382.50 (ex BTW).

PS Heb je al eens een Prezi door ons laten maken? Dan krijg je een vette korting op het omzetten van je bestaande Prezi Classic naar Prezi Next. Neem gerust contact met ons op!

6 antwoorden
 1. Piet Moerland
  Piet Moerland zegt:

  Vooralsnog vind ik Prezi Next nog geen echte verbetering ten opzichte van Prezi Classic. Na een topic moet je eerst alle subtopics afwerken eer je terug kunt naar het topic, terwijl het in veel gevallen handig/goed is om na een subtopic even terug te kunnen naar het topic voor je weer naar een volgend subtopic gaat. De mogelijkheden voor het zelf kunnen bouwen van een pad zijn dus een stuk beperkter. Voorlopig blijf ik dus nog met de oude versie werken.

  Beantwoorden
  • Linda Lammers
   Linda Lammers zegt:

   Ik begrijp wat je bedoelt. En wij vinden het ook heel erg jammer dat je dat niet vast kunt opnemen in de volgorde van je presentatie. Maar je kunt vanuit een subtopic wel naar het topic tijdens je presentatie! Dat doe je door linksonder op het kromme pijltje te klikken. Dat komt tevoorschijn als je er met je muis naar toe beweegt. Fijn hè?
   Veel succes én veel plezier met Prezi. Of je nu Classic of Next gebruikt.

   Beantwoorden
 2. Jan h
  Jan h zegt:

  Ik heb een pro account van na 2017. Daarin kun je ‘officieel’ geen nieuwe Classic Prezi meer maken. Maar als ik die echter offline naak en daarna sync, dan kan ik er online gewoon op verder werken. Misschien handig om te weten dacht ik.

  Beantwoorden
  • Linda Lammers
   Linda Lammers zegt:

   Je kunt met je oude Prezi Pro Account (het huidige Prezi Classic) inderdaad gewoon Prezi’s blijven maken. Prezi blijft dat ondersteunen (al zullen ze geen verbeteringen doorvoeren), zowel offline als online. En daar zijn wij, PreziAll, heel blij mee! Want niet alle verhalen zijn geschikt om met Prezi Next te vertellen. Dus blijven wij, voor onze opdrachtgevers, naast Prezi Next ook gewoon Prezi Classic gebruiken.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *