BSBN presenteert zich met Prezi

BSBN presenteert zich met Prezi

Onlangs werden wij benaderd om een presentatie te maken voor BSBN, de Bob en Slee Bond Nederland. Zij zijn op zoek naar een sponsor en willen zich graag onderscheidend presenteren.

Potentiële sponsoren informeren over BSBN

Het doel van de presentatie was om potentiële sponsoren met een korte, indrukwekkende presentatie te overtuigen van de mogelijkheden die de BSBN sporten kunnen bieden.

De uitdaging van BSBN, Bob en Slee Bond Nederland

De Bob en Slee bond Nederland (BSBN) zoekt sponsoren. Zij hebben hiervoor een extern bureau ingeschakeld dat ze ondersteunt in de commerciële marktbewerking. Het enthousiasme over de Bob en Slee bond spat er vanaf als ze erover vertellen. En aan informatie is geen gebrek. Daarmee hebben we uitdaging 1 te pakken.

Waar zij naar op zoek waren, is een manier waarop zij de potentiële sponsoren visueel mee konden nemen in hun verhaal. Want als je een verhaal vertelt dat visueel ondersteund wordt, wordt je verhaal beter onthouden én begrepen. Uitdaging 2 was een feit.

Skeleton

Het maken van een storyline

Uitdaging 1 (veel te veel willen vertellen) is een veel voorkomende. Je hebt heel veel te vertellen. Wat vertel je wel en wat vertel je niet. Als je té bekend bent met de materie van het onderwerp dan ben je vaak geneigd om veel te veel te vertellen. Je publiek krijgt dan zoveel informatie dat ze geen onderscheid meer kunnen maken tussen details en hoofdzaken.

Wij hebben geluisterd naar het hele verhaal en veel (kritische) vragen gesteld. Goed luisteren en vanuit de doelgroep de informatie tot je nemen. Zo kom je samen tot de kern van een verhaal. En dat is vertaald naar een storyline.
De storyline, het verhaal, is het allerbelangrijkste. Als dat perfect is, pas dan komt de visuele ondersteuning om de hoek kijken.

Visuele presentatie

Er waren een aantal wensen waaraan de presentatie moest voldoen (uitdaging 2):
• indruk maken;
• de presentatie moet als naslagwerk digitaal toegestuurd kunnen worden;
• tijdens het presenteren wilden de sprekers kunnen afwijken van hun verhaal. Ze zijn in gesprek met potentiële sponsoren en willen direct op vragen kunnen inspelen.

Bobslee

Indruk maken met je presentatie

Je maakt indruk met je presentatie door je verhaal goed op orde te hebben (dat was gelukt) en je verhaal te ondersteunen met een visuele presentatie. Je verhaal wordt dan versterkt waardoor je presentatie beter wordt onthouden én begrepen.

Wij hebben in dit geval een Prezi Design presentatie geadviseerd. Met presentatietool Prezi maak je sowieso indruk, omdat je al onderscheidend bent door dat tool te kiezen. Wat is Prezi De kunst is dan wel om er geen draaiende, zoomende presentatie van te maken, want dat is dé valkuil van Prezi. Maar dat is onze expertise; we zijn niet voor niets Prezi Experts.

Daarnaast hebben we gekozen voor beelden van bobslee en skeleton sporters en dat ondersteund door beelden die technologie, innovatie en snelheid uitstralen.

Omdat de presentatie altijd wordt gepresenteerd door een spreker hebben we er voor gekozen om met steekwoorden en harde cijfers te werken. De beelden en gesproken tekst versterken elkaar. Daardoor wordt de presentatie beter begrepen en onthouden.

Benieuwd naar de presentatie? Bekijk hem hieronder:

Digitaal naslagwerk

Omdat Prezi een online tool is, kun je van een Prezi presentatie eenvoudig een linkje naar iemand toesturen. De ontvanger hoeft geen Prezi account te hebben om een Prezi presentatie te kunnen bekijken.
Daarnaast hebben wij een Facts & Figures .pdf bestand gemaakt vanuit de Prezi presentatie. Zo kunnen ze naast een link naar de presentatie ook een .pdf bestand als naslagwerk toesturen.

Flexibel zijn in het vertellen van je verhaal

Als je presenteert aan een kleine groep is het belangrijk om het gesprek aan te gaan. Als je een lineaire presentatie (bv PowerPoint) geeft, kun je onmogelijk afwijken van de volgorde van je sheets. Met Prezi kan je vanuit een overzicht presenteren. Je kunt eenvoudig op elk gewenst moment in je presentatie terug gaan naar het totaaloverzicht. Vanuit dat totaalbeeld kun je navigeren naar elke gewenste plek in je presentatie.

Benieuwd naar Prezi voorbeelden?

Wil jij ook een onderscheidende presentatie?

ShareAll helpt je graag bij het maken van een onderscheidende presentatie. Prezi laten maken Neem gerust contact met ons op!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *