Knallend het jaar uit!

Het einde van het jaar begint in zicht te komen. De tijd van de kerstspeeches en eindejaarspresentaties. De jaarlijkse peptalk om jouw personeel, collega’s en/of klanten enthousiast het nieuwe jaar in te praten.

Ben jij benieuwd hoe jij het jaar memorabel af kan sluiten met een leuke en goede (Prezi) presentatie? Wij hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet.

Tip 1: Knallend het jaar uit!

De lucht wordt niet voor niets ieder jaar op 31 december gevuld met de allermooiste knallers. Wij houden van knallen! Een knallende presentatie is dus ook een must.

Maak daarom geen eindeloze opsomming van cijfertjes en feiten, maar kies er juist voor om te knallen door de volgende dingen te benoemen:

  • Kracht
  • Prestaties
  • Missie & visie
  • Samenwerking
  • Etc.

Ook leuk: kies een thema, bijvoorbeeld leren. Dit jaar hebben we geleerd, cursussen, leerprocessen, fouten, oplossingen, juf verteld, aanwijsstok, schoolbord, boeken, nerds, brugklas etc. Allemaal dingen die je kunt linken aan het thema. Zet zo je hele presentatie op voor een interessant verhaal.

Tip 2: Picture perfect

Bulletpoints kan natuurlijk al lang niet meer. En we weten allemaal dat een beeld meer zegt dan 1000 woorden. Dus ook in je eindejaarspresentatie zijn afbeeldingen key!

En als je het doet, doe het dan goed! Zorg dat alle afbeeldingen in dezelfde stijl zijn. Of nog beter, zorg dat de huisstijlelementen van jouw bedrijf verwerkt worden in de presentatie.

Het jij een thema gekozen voor je presentatie, zorg dan dat alle beelden binnen het thema passen.

Tip 3: Story (telling)

Gebruik de verhalen van je personeel. Laat bijvoorbeeld zien wie welk project heeft gedaan. Laat alle collega’s op een blaadje benoemen wat hun hoogtepunt was of, om terug te komen op het thema, wat ze geleerd hebben. Maak er een interactieve Quiz van door mensen te laten raden wie welk hoogtepunt benoemd heeft.

Een verhaal blijft altijd beter hangen dan cijfertjes en feitjes. Dus wil jij dat jouw personeel gemotiveerd raakt, vertel dan een motiverend verhaal. Wil je juist dat jouw publiek iets wil leren in de toekomst, vertel dan een verhaal over leren.

 

Dit zijn onze tips voor een goede einde jaars presentatie. Ofja eigenlijk zijn dit goede tips voor iedere presentatie. Vind je het nog steeds lastig en wil je toch graag hulp? Dan helpen wij natuurlijk graag met een creatieve Prezi-tatie! Klik hier voor meer info.

Ohja en we snappen dat het pas oktober is, maar december hijgt toch alweer behoorlijk in onze nek. Dus onderschat de tijdsdruk niet 😉

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *