The end voor prezi classic

Het einde van flash en dus ook van Prezi Classic?

In 2009 toen Prezi geïntroduceerd werd, was dit helemaal gebouwd op Adobe Flash, omdat dit als enigste alle mogelijkheden ondersteunde die de makers in Prezi wilden. Helaas gaat Adobe Flash in 2020 met pensioen en zal er het een en ander moeten veranderen binnen Prezi. Zo was er natuurlijk al de overschakeling naar Prezi Next in 2017. Maar wat nou als je een fantastische Prezi Classic hebt? Is het einde van flash dus ook het einde van Prezi Classic?

Geen paniek!

Er is geen reden voor paniek. Er komt namelijk een nieuwe gratis Flash Prezi Next-editor.

  • Je krijgt toegang tot de beste functies van Prezi Classic zoals geanimeerde gif’s en navigatiehulpmiddelen.
  • Je krijgt de Prezi Next functies zoals het makkelijk structureren van onderwerken.
  • En, misschien wel de belangrijkste, je behoud je bestaande classic presentatie-inhoud.

Planning

Het is een project wat veel tijd en inspanning vereist voor de makers van Prezi. Vandaar dat ze geen exacte tijdlijn durven aan te geven. Hun streven is alles ruim vóór 2020 klaar te hebben. In de blog van Prezi kun je alvast een voorproefje zien.

We zullen je zoveel mogelijk op de hoogte houden van het proces. En je natuurlijk helpen waar kan!

Update 2021

Het heeft lang geduurd voordat we duidelijkheid kregen. Maar toen de overschakeling dan eindelijk kwam, was deze ook wel heel erg soepeltjes. Je hoeft er namelijk niet eens bij na te denken. Wanneer je een Classic opent, wordt deze automatisch overgezet naar Next. Je kan hem dan hier bewerken en aanpassen. Ook heeft Prezi Next een updat gehad. Aan de linkerkant van je bewerkingsscherm zie je nu de verschillende dia’s opgebouwd in lagen. Ook de animaties zie je hier tussen de lagen staan. Dit maakt het gemakkelijk te bewerken en overzichtelijk. Én het lijkt vooral heel erg op Prezi Classic met alle gemakken van Prezi Next! Het einde van Flash betekende dus niet het einde van Prezi classic.

Bekijk ook onze andere blogs voor meer leuke Prezi tips en tricks.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *