Sprookjes

Bestaan

Sprookje van ShareAll

Sprookjes zijn moraliserende verhalen die ons de lessen van het leven leren. Toch lijken ze vaak te mooi om waar te zijn. Dat vinden wij ook van ons verhaal. Als je even tijd hebt, vinden wij het leuk als je ons sprookje leest.

Er waren eens twee vriendinnen…

Het begin

Ook al kenden Sharon en Linda elkaar al langer, in 1997 ontmoetten ook hun zielen elkaar bij een trieste gebeurtenis. Vanaf dat moment zijn ze onafscheidelijk. Beiden kregen een gezin en ook beide gezinnen bleken het goed met elkaar te kunnen vinden. Hun vriendschap werd nog sterker toen ze ook als collega’s samen gingen werken. Ze bleken niet alleen zielsverwanten maar ook elkaars aanvulling waardoor ze een goed team vormden.
Ze zagen hun vriendschap als grote rijkdom en wilden hun rijkdom delen en bezegelen met een intensievere samenwerking. Een eigen bedrijf! Als groot fan van sprookjes keken ze in een grote spiegel en vroegen zich af…….

spiegeltje spiegeltje aan de wand,
wat kunnen we gaan doen in ondernemersland…

De teleurstelling

Helaas kwam het antwoord niet van de spiegel wat je van sprookjes mag verwachten. Daarom keken ze nog eens extra in de spiegel en daarbij heel goed naar zichzelf. Deze zelfreflexie zorgde ervoor dat ze beseften dat ze alleen samen konden gaan ondernemen, als ze een betekenis aan de wereld konden geven waar ze allebei voor 100% achter konden staan. Het was een te groot vraagstuk waar ze niet uitkwamen. Met pijn in het hart gingen ze beiden hun eigen weg. Ieder met een eigen bedrijf.

Prezi en de goede fee

Er werd dag en nacht gewerkt. Toen de agenda van Linda te vol zat, kwam er nog een nieuwe opdracht bij. Door het enthousiasme van Linda over Prezi kreeg zij de vraag of ze een Prezi wilde maken voor haar opdrachtgever. Linda zat met haar handen in het haar. “Ik werk al dag en nacht, hoe moet ik dit nu doen”, jammerde ze. Toen sprak Linda een goede fee. Zij vertelde Linda dat zij degene was die wilde ondernemen. En ondernemen is nu eenmaal kansen nemen wanneer ze voorbij komen. “Neem je verantwoordelijkheid als ondernemer, doe een stapje terug, kijk naar je probleem en zoek naar een oplossing”. En weg was de fee. Mooi is dat, dacht Linda.

Ze nam een diepe zucht en kon niet anders dan het advies van de fee ter harte nemen. Ze keek van een afstandje naar haar probleem en de oplossing was, zoals zo vaak, heel dichtbij. Sharon!

Leerzaam

Sharon was als goede vriendin natuurlijk bereid om haar te helpen. Brainstormend besloten ze dat de boodschap in de Prezi overtuigend moet overkomen. Ze dachten aan Repelsteeltje. Want wat als…

niemand weet, niemand weet…

Het moest dus wel goed! Samen maakten ze een Prezi waar de spreker goed mee scoorde. Wat een succes. En wat vonden ze het leuk om te doen! Sharon en Linda vonden het heerlijk om te zien dat de spreker helemaal tot haar recht kwam, mede dankzij hun werk. Ze keken elkaar aan, dachten aan het sprookje De Nieuwe Kleren Van De Keizer, en toen wisten ze het. Hoeveel mensen zullen niet…

naakt door het leven rennen
omdat ze hun eigen kracht niet kennen?

Ze zeiden tegen elkaar: “Dit is onze betekenis voor de wereld. Wij kunnen mensen helpen door ze te laten zijn wie ze zijn, door hun verhaal goed te vertalen en mensen zelf het verhaal op een goede wijze laten vertellen. Daarbij bieden wij mooi ondersteunend materiaal. Wij kunnen een zichtbare passende mantel bieden”. Zij waren blij met hun inzicht en gingen enthousiast aan het werk.

Helpers

Sharon en Linda wilden al hun kennis en vaardigheden delen met iedereen. Dat was en is hun passie. Ze besloten samen verder te gaan onder de naam ShareAll. Zoals een goed sprookje betaamt werd ook dit sprookje werkelijkheid door helpers. Annemarie de Martines (Quadrant Advies), Henk Ligthart (Ligthart Communicatie), Hans Dijkzeul (Selectvracht), Michael Cremers (Promese), Ron Nijland (Auping) en Jan Engels (DHL Express) waren opdrachtgevers van het eerste uur. Linda en Sharon zijn ze dankbaar voor het vertrouwen.

Producten

ShareAll groeide mede dankzij deze helpers uit tot een volwaardig bedrijf met. Tot op de dag van vandaag maken zij Prezi presentaties en geven zij Prezi trainingen. Of het nu gaat over kennis delen, over persoonlijke presentatie, productpresentatie en bedrijfspresentaties, Linda en Sharon doen hun werk met veel passie en plezier. Ze genieten van het delen, de successen en van alle mensen om hun heen.

Ze leven nog lang en gelukkig…

Wij genieten nog steeds elke dag van het werk dat we mogen doen. Wij werken ook graag voor jou! Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

We hopen dat je genoten hebt van het sprookje van ShareAll.

Kennismaken?

Sprookje van ShareAll gelezen en wil jij ons leren kennen?