Weg met stress keep calm en relax

Weg met stress: keep calm en relax!

Stress. Je maakt je zorgen, je weet niet of het lukt, je voelt je lichaam verstarren, je slaapt slecht, je ligt te piekeren. Kortom, je hebt stress.

Maar effe serieus, waarom eigenlijk?

Op tijd ontspannen is dé oplossing!

Doorgaan, doorgaan en nog eens doorgaan: we weten dat we daarmee stress opbouwen. Toch herkennen we allemaal de volgende persoon, misschien zelfs wel in onszelf.

De man of vrouw die belooft te gaan ontspannen als zijn to-do lijst af. Het gekke is: die to-do list vult zich vanzelf weer aan, die is nooit af. Tijd om juist tussendoor voor ontspanning te kiezen dus!

Onze ontspan top 5

Om eerlijk te zijn hebben wij niet snel last van stress. Druk hebben we het wel vaak. We hebben behoorlijk wat opdrachtgevers en vaak moet het werk ook heel snel af. Presentaties en deadlines horen nu eenmaal vaak bij elkaar.

Maar wij weten dat we tussendoor mogen, zelfs moeten, ontspannen. En daar houden we erg van. Hoe we dat doen? Met:

1. Een verwenlunch of -diner: Komen wij bij een klant vandaan en is het precies lunchtijd? Dan maken wij een pitstop bij een tentje waar we lekker eten. Zijn we even in een andere omgeving, genieten we van onze maaltijd en kunnen we daarna weer vol nieuwe energie aan de slag.

2. Een goed stuk chocola: Hard aan het werk? Dan verwennen wij onszelf en onze collega ondernemers op Bergstraat 23 graag. Niet dat we onszelf zielig vinden als we het druk hebben, verre van! Maar chocolade maakt het altijd nog net iets aangenamer!

3. Een concert of toneelvoorstelling: Je laten meeslepen door muziek of helemaal opgaan in een verhaal. Voor ons werkt het heel ontspannend en tegelijkertijd is het een bron voor nieuwe inspiratie. Zo zijn we laatst naar een voorstelling geweest van Babette van Veen, daar hebben we heerlijk van genoten!

4. Schoenen kopen die niet per se nuttig zijn: Een klein geheimpje: wij zijn beide verzot op schoenen (leuk was dat, toen we met Van Haren aan de slag mochten!). Maar nee, het gaat ons niet om de schoenen die zo lekker praktisch zijn en heerlijk lopen. We kopen graag schoenen die heel mooi zijn, maar onmogelijk om te dragen. Schoenen waar we eigenlijk niet veel mee kunnen, maar wat maakt het uit: wij worden er blij van!

Roze schoenen niet praktisch

5. Weekendjes weg met familie en vrienden: Als het even kan, knijpen we er met familie en vrienden tussen uit. Een nieuwe stad ontdekken of juist de natuur opzoeken. Daar wordt je fris van, krijg je nieuwe ideeën van. Heel fijn, ook voor nieuwe presentaties!

Jouw ontspanagenda

Hoe ontspan jij het liefste? En doe je dat ook regelmatig? Zorg dat je tussen je werk door en na het werk genoeg leuke dingen doet. Dat is voor jou én voor je werk goed!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *