Het vlindereffect

Toeter als je gelukkig bent! Het vlindereffect

Het vlindereffect. Dat klinkt leuk!

En in de context van positiviteit is het dat ook! Want wat het eigenlijk zegt is dit: met één beweging, kun je een groot effect brengen.

Verander je iets kleins in je leven om het leuker te maken, dan van het zo maar zo zijn dat je daarmee een heel groot positief effect creëert. Voor jezelf, én voor anderen.

Het begon met één keer toeteren; vlindereffect

We lazen dit verhaal in het Psychologie Magazine en smulden ervan. Eerlijk waar. Prachtig ook om in een Prezi uit te werken trouwens, maar nu vertellen we het even zo. Komtie….

Er was eens een Amerikaan, Will Bowen, die steeds met zijn auto dezelfde weg aflegde. Opeens stond er een bordje langs de weg waar op stond ‘toeter als je gelukkig bent!’. De man aarzelde de eerste keer te veel, maar bij een tweede keer passeren deed hij het. Vanaf toen toeterde hij iedere keer. Hij bevestigde en vierde zo iedere keer zijn eigen geluk. Én dat van zijn vrouw en kinderen achterin!

Positiviteit: daar komt méér van!

Een mooi voorbeeld van hoe een kleine actie tot veel meer geluk kan leiden, toch? Een beetje zoals de aanstekelijkheid ook werkt in een lachworkshop. De eerste keer lachen voelt voor iedereen een beetje raar en onwennig. Maar voor je het weet kun je niet meer stoppen en lig je samen helemaal dubbel.

Lachen ShareAll

Het gevolg: je hebt de positiviteit gevoeld en hem daarmee ook gelijk vergroot.

Positiviteit: voor jou, voor mij, voor iedereen

Het mooie aan het verhaal is dat de geluksmomentjes die de ‘toeteraar’ creëerde niet alleen voor hem waren. Hij deelde ze met zijn vrouw en kinderen achterin. En ook met de man en vrouw die het huis bewoonden dat achter het bordje stond. En wie weet, met nog een heleboel chauffeurs meer.

Doordat je de momenten deelt met anderen, voel je dat anderen het geluk bevestigen en het gevoel met je delen. Nou, als dat niet smaakt naar meer…

Wees een vlinder. In je hart tenminste;)

Laten we ons als vlinders gedragen! We zien je denken, zijn ze daar bij ShareAll gek geworden? Maar nee, het is geen oproep van ons om voor altijd met vleugeltjes rond te gaan lopen. Dat is een beetje die geforceerde vrolijkheid waar we in ons eerste blog over positiviteit op doelden. Het gaat erom dat we de dingen doen die ons positiviteit kunnen brengen. Groot, klein, dat maakt niets uit. Het effect dat daarop volgt, dat wel!

Heb jij zelf ook zo’n positief verhaal? En heb je zin om dit te vertalen naar een inspirerende prezi? Download dan onze Prezi handleiding, die helpt je vast op weg!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *