Positiviteitstest

Positiviteitstest: is jouw glas halfvol of halfleeg?

Is het glas bij jou halfvol of halfleeg? Ben je een optimist of een pessimist?

Je raadt het al, wij zien bij ShareAll altijd alleen volle glazen. Wij zijn ras optimisten van het ergste soort. Wij behoren tot een derde groep die omdenken eens introduceerde in zijn boekje: de groep die zich afvraagt waar de kraan is. In dit geval, de aanvoer van positiviteit.

Positivisme: hoe hoog scoor jij?

Ben jij benieuwd hoe positief jij in het leven staat?

Natuurlijk kun je dit nagaan door er zelf goed over na te denken, maar misschien helpt de test van het Psychologie Magazine je op weg. In 20 vragen over je laatste 24 uur (op het moment dat je de test doet, niet in het algemeen…) geef je aan wat je allemaal hebt gevoeld. Op basis daarvan berekent de test je positiviteitsratio, waar we het in al eerder over hadden. Ligt deze op of boven de 3? Dan ben je net als wij lekker positief! Zo niet, dan weet je in ieder geval dat je nog veel gelukkiger kunt worden.

Hoe je oefent met positiviteit

Zit jouw score onder de 3? Dat kan goed komen doordat je aan veel positieve dingen veel te snel voorbij gaat. Hier kun je verandering in brengen.

Bijvoorbeeld door elke dag te benoemen waar je dankbaar voor bent: in je werk, thuis of als het gaat om je gezondheid. Of maak regelmatig een overzicht van de successen die je behaald hebt en hang dat lijstje goed in het zicht. Zo kun ze niet meer aan je eigen successen ontsnappen!

Je eigen prositiviteitsprezi

Al eerder opperden we dit idee. En omdat we het zelf zo leuk vinden, noemen we hem hier gewoon nog een keer. Het idee: maak je eigen positiviteitsprezi!

Gebruik het digitale schilderdoek om jouw positieve momenten te verzamelen en laten zien waar jij vrolijk van wordt. Gebruik kleur, plaatjes en concrete ervaringen om het positief en persoonlijk te maken. En vergeet niet hem regelmatig te bekijken, aan te vullen en te delen met anderen. Wie weet creëer je daarmee wel een vlindereffect!

Gun jezelf de feestjes!

Eigenlijk is dat het herkennen en erkennen van het geluk in je leven.

En wij zouden ShareAll niet zijn, als we niet zouden zeggen dat dit geluk ook gevierd mag worden. Gun jezelf eens een cadeautje om dat succes te vieren!

Zo gaan wij graag lekker uit eten om ons succes te vieren, als we een leuke opdracht hebben binnen gesleept. Of kopen we dat ene paar schoenen omdat we een wel heel mooie presentatie hebben gemaakt voor een klant.

En nee, die hebben we natuurlijk niet écht nodig. Die schoenen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *