Positiviteit is besmettelijk

Positiviteit is besmettelijk…

Even zijn onze ogen wijd geopend en valt onze mond open op tafel. Verbaasd zijn we, als we erachter komen dat méér dan de helft van de Nederlanders meer negatieve gevoelens ervaart dan positieve. Is onze wereld dan zoveel anders dan die van anderen?

Zonder positiviteit zouden we hier niet zijn

Toen wij ShareAll startten, zaten we met zijn allen midden in de crisis. ‘Je baan opgeven, in deze tijd. Zou je dat wel doen?’ was wat we veel hoorden als we over onze plannen vertelden. ‘Zou je niet wat meer aan je zekerheid vasthouden?’ was de reactie op onze stap om presentaties te gaan maken voor anderen. Niet van onze mannen overigens, die hebben ons altijd door dik en dun gesteund. Maar andere berichten waren toch vooral van die aard.

Wij zijn ShareAll toen al begonnen vanuit positiviteit en met de overtuiging dat alles kan. En kunnen we het zelf niet, dan vinden we wel een partner die het met ons wil regelen (kijk maar een naar het team dat we gebouwd hebben!). Hadden we die instelling niet toen al gehad, dan had ShareAll nu niet bestaan.

Beren op de weg ShareAll

Positiviteit: ‘ik zie geen beren op de weg!

Toen Linda in onze opstartfase deelnam aan een workshop voor ondernemers, ging het over de beren die je op de weg ziet. Terwijl anderen die moeiteloos opnoemden, dacht Linda hardop ‘Wij zie geen beren, nergens’.

Dat was het moment waarop we ons realiseerden dat een positieve instelling voor ons iets vanzelfsprekends is, maar voor veel anderen niet. Nu merken we dat ook nog aan de vele ‘ja-maars’ die sommige mensen gebruiken om de dingen toch vooral bij het veilige, oude te laten.

Het werkt zo heerlijk aanstekelijk!

Positiviteit is besmettelijk, dat voelen wij. Het heeft dezelfde werking als een fijne glimlach, die ook anderen doet glimlachen. Dat effect willen wij ook graag bereiken en daarom zetten we het de komende twee maanden op onze agenda.

We bloggen bijvoorbeeld over positiviteit in ons ondernemerschap en delen de positiviteitstest met je. Ook laten we zien hoe wij ontspannen. Dat is namelijk een absolute must voor een positief leven!

Tot slot: een kleine kanttekening

Eén noot nog voordat we van start gaan. Het mag duidelijk zijn dat wij vóór positiviteit zijn (hoe kun je trouwens tegen zijn?). Maar we hebben het hier wel over oprechte positiviteit. Overmatige en geforceerde blijheid helpt je niet verder, is onze overtuiging. Daarom expres in één blog aandacht voor wat er ook wel eens mag zijn: chagrijn!

Positieve groetjes!
Team ShareAll

PS: Meer weten over het verhaal van ShareAll? Bekijk onze bedrijfspresentatie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *