Pay it forward

Pay It Forward Principe: wij zijn fan!

Wow, nog niet iedereen kent het!

Wij dachten dat de meeste mensen alle varianten wel kenden: ‘KARMA’, ‘wie goed doet, goed ontmoet’, ‘delen is het nieuwe vermenigvuldigen’. Maar waar nog niet iedereen van op de hoogte is, is het Pay it Foward principe.

Ken jij het al?

Alles draait om wederkerigheid

Als we het hebben over het Pay It Foward Principe, dan praten we over wederkerigheid. De gedachte achter het principe is dat we goede daden doorgeven.

Wanneer jij iets ontvangt, geef je op jouw buurt zelf iets terug. Niet aan degene die jou iets gegeven heeft, maar aan drie nieuwe mensen. Het geven is daardoor niet iets tussen twee mensen, maar verspreidt zich over een heel netwerk dat zich constant uitbreidt. Hoe mooi is dat!

Doe iets wat waarde toevoegt

Belangrijk in dit principe is dat wat je voor de ander doet echt betekenis heeft.

Je doet iets wat voor de ander niet of moeilijk te doen is. Het mag groot of klein zijn, maar het gaat erom dat je de ander helpt een stap te zetten die hij of zij zonder jou niet kon zetten. Het oprapen en terugbrengen van een verloren sleutelbos bijvoorbeeld, of een ander helpen de straat over te steken. Zolang je voor de ander maar echt waarde toevoegt.

Doe ook eens iets wat je heel goed kan

Wij zijn het ermee eens, elke goede daad die je doet is mooi. Groot of klein, je draagt zo altijd iets bij.

Maar wat als je het Pay It Forward Principe gebuikt om anderen te helpen met dat wat jij heel goed kan? Dat doen wij bijvoorbeeld met onze kennis en kunde over het maken van Prezi’s. Prezi’s maken is de kern van ons bedrijf en datgene waarmee wij ons geld verdienen.

Maar soms maken we ze belangeloos, wanneer we geloven dat we iemand daarmee een mooie stap vooruit helpen .

Pay it forward film

Pay It Forward: de film en het boek

We ontdekten dat het principe komt uit een boek en een film over een jongen genaamd Trevor. Hij krijgt van zijn leraar maatschappijleer de opdracht een plan te bedenken om de wereld te verbeteren en bedenkt Pay It Forward.

Inmiddels bestaan er organisaties die het principe uitdragen en stimuleren, om zo de sociale verbondenheid tussen mensen te dragen. Wat je met een goed verteld verhaal toch allemaal bereiken kan!

Pay it Forward: wij doen mee!

Aangestoken door dit prachtige principe en krachtige verhaal, zitten wij nu te broeden op onze volgende belangeloze actie.

Wil jij een Prezi laten maken door ShareAll volgens het Pay it Forward principe? Of ken jij iemand die wij met onze presentatie skills vooruit kunnen helpen en wie het Pay It Forward Principe daarna ook in praktijk wil brengen?

Laat het ons weten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *