7 redenen om lekker negatief te blijven

7 redenen om lekker negatief te blijven

In Nederland zijn we lekker negatief, dat lazen we al eerder! Niet voor niets vinden ze in het buitenland vaak dat Nederland een klaagland is.

Het één is niet goed, maar het ander ook niet. Eigenlijk is het nooit goed! We geven 7 redenen waarom we dit vooral zo moeten houden.

1. Negatief zijn vinden veel mensen vooral makkelijk

Mensen trekken elkaar vaak mee in hun negativiteit. Daarin meegaan is vaak het makkelijkste om te doen. Stel je voor dat je ertegenin gaat, met positiviteit!

2. Door negatief te zijn hoef je niet naar jezelf te kijken.

We koppelen onze negativiteit meestal aan anderen of aan de omgeving. Het weer zit niet mee, die ander is steeds te laat. Hij begon! Door over alles en iedereen om ons heen te klagen, vermijden we dat we eens kritisch naar onszelf kijken. Fijn toch?

3. Je op het slechts voorbereiden, dan kan het alleen maar meevallen

Je hebt net een examen gemaakt, een toets afgelegd. Misschien ging het best goed, maar dat durf je niet te zeggen en niet eens te denken. Je bereidt jezelf en anderen liever op het slechtste voor. Dan kan het alleen maar meevallen. Lekker veilig hé?

4. ‘Ik zei toch’ is een heerlijke bevestiging

We love to say I told you so. Als iemand iets doet waarvan we van te voren hebben gezegd dat het onmogelijk, dom of niet echt iets voor hem of haar, dan voelen we ons gesterkt in onze mening als we ons gelijk krijgen. Die bevestiging streelt ons ego. Lekker.

5. Zeuren lucht op

Een goed potje zeuren bij een ander lucht op, je voelt dan een lekkere soort van ontlading. Dus waarom zouden we het eigenlijk niet meer doen?

6. Negatief zijn doe je samen, lekker sociaal

We zijn allemaal bekend met de vertragingen van NS. En we constateren dat het gezamenlijke geklaag erover tot verbroedering leidt onder de reizigers. Samen klagen is sociaal. En omdat we allemaal voor een sociale wereld zijn, kunnen we dat toch beter blijven doen?

7. Het is belangrijk je gevoelens te uiten

Onze negatieve gevoelens moeten we niet opkroppen, daar wordt niemand vrolijker van. Dus kunnen we onze negativiteit er maar meteen uitgooien als we het voelen.

Maar…. positiviteit heeft meer voordelen!

Ondanks bovenstaande punten zijn wij toch echt voor meer positiviteit.

Nee, dat betekent niet dat wij vinden dat je negatieve gevoelens moet opkroppen. En ja, natuurlijk is het fijn af en toe samen te klagen. Maar bij ShareAll weten we dat belangrijk is dat positiviteit de overhand heeft.

Dat klanten er plezier aan beleven dat zowel wij zelf als ons bedrijf positiviteit uitstralen. Dat doet ook ons goed! En plezier, dat is in je werk toch het allerbelangrijkste!

Ook via sociale media proberen wij positiviteit uit te stralen en door te geven. Wil jij ons volgen op Facebook?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *