3 tips om je positiviteit te laten groeien

3 tips om je positiviteit te laten groeien

Heb je wel eens bewust heel vriendelijk lachend door een winkelstraat gelopen? En heb je de reacties van andere mensen toen gezien?

Wij durven erom te wedden dat die reacties positief waren. Dat positiviteit nieuwe positiviteit opwekt. Dat je met één glimlach een soort van lachend domino-effect kan bereiken. Hoe mooi is dat!

Positiviteit laten groeien

Dit betekent dat je je eigen en de positiviteit van anderen kunt vergroten, kunt laten groeien. Maar hoe doe je dat dan precies? Wij geven je 3 tips.

Positiviteit laten groeien

1. Het goede in het goede zien

Je maakt zoveel leuke dingen mee op een dag! Je ziet je kind iets ondeugends doen, geniet met je klant van de grap die je net maakte of je proeft hoe een stuk Tony Chocolony (zijn we bij ShareAll dol op, zoals je weet) op je tong ligt te smelten.

Allemaal leuke momenten, die je, als je er nooit bij stilstaat, niet bewust beleeft.

Onze tip is daarom: zie het goede in die geluksmomententjes. Of beter nog: zorg dat je ze voelt!

2. Zinloze negativiteit verminderen

Soms is onze negativiteit nuttig, omdat we op basis daarvan scherpe keuzes maken in omstandigheden die daarom vragen. Denk bijvoorbeeld aan noodsituaties. Maar het overgrote deel is totaal zinloos.

Dat piekeren de hele tijd, of angstig zijn voor wat komen gaat. Het is irreëel en slurpt energie.

Verminder die negativiteit door er afstand van te nemen.

Piekeren is zinloos

3. Het goede in het slechte zien

ShareAll bestaat nu bijna 4 jaar (ken je ons nog niet? Bekijk dan onze eigen prezi presentatie). In die paar jaar hebben we van alles meegemaakt. Natuurlijk is niet alles positief geweest (wel veel trouwens!). Maar uit elke ervaring halen we een positieve les voor de toekomst.

Doordat je in het goede ook het slechte kunt zien, pak je het de volgende keer anders aan. En dan merk je dat het weer beter gaat. Toch positief dus!

Het positiviteitsvirus

Met die drie tips gaan we bij ShareAll ook weer aan het werk. Positief hoeven we niet meer te worden. Maar misschien kunnen we, door onze positiviteit nog meer te laten zien, ook anderen aansteken met ons positiveitsvirus. Want het is de hoogste tijd… voor positiviteit!

PS: Ideetje: misschien leuk om van jouw positieve momenten een presentatie te maken? Zo kun je oefenen met Prezi op de meest positieve manier mogelijk!

Tip: wij hebben een online prezi hepldesk, voor als je vragen hebt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *